Back

LADAT és la unitat d’Animació i Tecnologies Audiovisuals de la UIB (Universitat de les Illes Balears). LADAT va néixer el 1988 a través del primer màster d’animació 3D d’Europa (MA ISCA), un referent de l’animació 3D a nivell internacional.

Les àrees que es desenvolupen actualment aglutinen l’animació per ordinador 3D, l’animació 2D tradicional assistida per ordinador, l’animació Stop Motion, la cinematografia digital, els efectes visuals i especials per a cinema i televisió, guió per a cinema i televisió, documentals, preproducció audiovisual i modelatge de maquetes . El treball desenvolupat per LADAT els darrers anys ha aconseguit que la Universitat de les Illes Balears, i la nostra Comunitat Autònoma, siguin considerades un referent internacional en la formació i realització d’Animació per ordinador i de creació audiovisual tecnològica.

Edificio Europa del ParcBit

Des de finals de 2009 les activitats del LADAT es desenvolupen a l’edifici Europa del Parc Tecnològic de Palma de Mallorca (ParcBit) en un espai de 800m² totalment equipat amb la darrera tecnologia per al desenvolupament òptim de totes les àrees que LADAT presenta.

Els espais on s’estructura LADAT són:

  • Una aula 3D per a la realització de cursos 3D i el Tècnic Superior d’ animacions 3D, jocs i entorns interactius.
  • Una aula 2D equipada amb infraestructures per a la realització de cursos i postgraus d’Animació tradicional 2D, utilitzant les eines tradicionals combinades amb les noves tecnologies (animació assistida per ordinador)
  • Una aula d’efectes visuals preparada per impartir cursos d’efectes visuals (VFX) juntament amb un estudi de croma amb focus de plató, càmeres HD i una càmera Red One, captura de moviment (motion capture) i material per a impressió 3D.
  • Sala de doblatge insonoritzada.
  • Una aula stop Motion, dotada d’infraestructura especialitzada per fer cursos i tallers d’animació Stop Motion, dirigits a tots els nivells d’edats.
  • Saló d’actes per acollir diferents esdeveniments com conferències, seminaris, classes i cursos de guió i preproducció, presentacions i projeccions de projectes…
  • Una aula de modelatge de maquetes preparada amb un forn especial per realitzar els cursos de modelatge de maquetes.
  • Una aula de R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació).
  • I un espai permanent a les nostres instal·lacions que acull l’exposició Animar.te amb el material exposat al Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma ES BALUARD, i al Museu Katzen Arts Center de l’American Universtity a Washington D.C. (EUA) inclòs el Zootrop 3D únic a Espanya.
Exposición Animar·te