Back

Organització i coordinació d'esdeveniments d'animació

Els esdeveniments d’animació que s’han organitzat o coordinat han estat els següents:

 • El 1999 organitzem, de la mà del Govern dels Illes Balears, el Festival Internacional d’animació ANI.MAR. Els objectius aconseguits superar les perspectives inicials, aconseguint que Palma de Mallorca es situés en el punt de mira internacional del món de l’animació. Durant l’esdeveniment es va aconseguir reunir, en un sol festival, una de les més nodrides i importants representacions professionals del món de l’animació internacional: Shelley Page [Dreamworks], Eren Barnea [ILM], Tom Sito [Warner Bros], Maija Beeton [American Film Institut], D. Pashkoff [Rhythm & Hues Studios], A. Bustanoby [Digital Domain], J. Fawcett [Bardel Animation], Pierre Buffin [Buf Compagnie], Marc Caro [Animació independent], Bill Plympton [Animació independent], C. Grangel [Dreamworks], I. Bishko [Vanarts], D. Williams [Elektrashock] … Aquest fet va tenir el reconeixement dels més importants mitjans de comunicació especialitzats i el de tots els professionals i presents en ANI.MAR.
 • El 2005 coordinem virtualitat 2005, esdeveniment que incloïa conferències i projeccions de l’animació internacional, organitzada per la Fundació Sa Nostra i la Universitat de les Illes Balears a Palma de Mallorca. Col•laboració amb el Centre de Cultura contra el Sa Nostra “, en l’organització de l’esdeveniment virtualitat, per commemorar els 15 anys del màster MA ISCA. Virtualitat constava d’un cicle de conferències impartides per: Carlos Grangel [Dreamworks / Tim Burton], Isaac Kerlow [Disney / animació independent], Manolo Gómez [Dygra Films] i dos cicles de projeccions: un del Festival Internacional Mons Digitals 2005 i un recopilatori dels curtmetratges del màster MA ISCA.
 • Des de 1990 els components de la unitat d’animació LADAT han impartit múltiples conferències i han format part de nombroses taules rodones dins l’àrea de creació audiovisual utilitzant les noves tecnologies.
 • En reconeixement a la tasca desenvolupada en el camp de l’animació, l’Ajuntament de Palma de Mallorca, a iniciativa de la seva alcaldessa Aina Calvo, ha creat, el 2007, el Premi Ciutat de Palma en animació independent amb l’aspiració de convertir-se en una important finestra de l’animació internacional.
Premi ciutat de palma d'animació independient

Reconeixements a la tasca de formació de l'animació realitzada a la universitat de les illes balears

 • 1997 Premi “Antena d’Or “. Reconeixement de la Comunitat de Balears pel Treball realitzat amb el Màster d’Animació per ordinador MA ISCA, reconegut internacionalment.
 • 2005 Premi Mostra de cinema i vídeo de Palma de Mallorca en reconeixement a la tasca duta a terme a través del Màster MA ISCA en animació ordinador. Consell Insular de Mallorca i Ajuntament de Palma de Mallorca.
 • 2006 Premi ArtFutura millor centre de formació d’animació. ArtFutura. Barcelona. Espanya.
  Premi anual del Diari de Mallorca al màster MA ISCA per la seva trajectòria en la formació de l’animació.
 • 2007 Premi a la trajectòria en el món d’animació al màster MA ISCA de la UIB. III FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D’ANIMACIÓ DE BASAURI. El premi va ser lliurat per Iñaki Gómez director de Difusió Cultural del Govern Basc.
 • 2008 Premi Especial Mons Digitals a Juan Montes de Oca per la seva contribució a l’animació a través de la seva trajectòria professional de 20 anys en la formació de l’animació.